Editorul Webinion este disponibil si in limba Romana?

Momentan editorul nu este disponibil in limba Romana. Avem o serie de alte limbi disponibile, printre care Engleza, si lucram la traducerea intregii platforme si in limba Romana.Care sunt costurile utilizarii platformei Webinion?

Testarea platformei se poate face gratuit. Daca doresti sa publici site-ul creat in Webinion si sa-l conectezi la un domeniu propriu, costurile lunare sunt de 9.98 euro (la un abonament pe 12 luni).Oferiti suport?

Desigur. Puteti regasi multe informatii utile in sectiunea “Centru de suport” a website-ului nostru sau va stam la dispozitie la adresa de email: contact@webinion.comEste posibila schimbarea adresei de email a contului Webinion?

Nu, acest lucru nu este posibil in mod direct din cont. Cu toate acestea, poti face urmatoarele: 1. creeaza un cont nou cu adresa noua de email; 2. trimite-ne un email cu noul cont, alaturi de adresa de email a contului curent. Te vom asista in mutarea site-urilor din contul curent in cel nou. Nu-ti fa griji, va fi o tranzitie facila.Ce platforma de facturare utilizati?

Intregul sistem de facturare este realizat de catre platforma BlueSnap. Pentru intrebari legate de facturare, iti poti crea un cont nou aici: https://sandbox.bluesnap.com/jsp/onboarding/

Sau, daca esti deja inregistrat, te poti loga in contul de BlueSnap aici: https://cp.bluesnap.com/jsp/account_login.jspCum imi pot reinnoi abonamentul?

Abonamentul Webinion se reinnoieste automat. Nu trebuie sa faci nimic, doar sa te asiguri ca datele de facturare sunt corecte si ca exista fonduri suficiente pe cardul tau bancar. Daca doresti schimbarea datelor de facturare, te rugam sa contactezi BlueSnap: support@bluesnap.comEste Webinion prietenos din punct de vedere SEO?

Builderul Webinion este prietenos din punct de vedere SEO si iti permite sa-ti promovezi cu usurinta website-ul. Pentru a-ti optimiza site-ul pentru motoarele de cautare:

1. In sectiunea de Setari, acceseaza setarile SEO/Analytics

2. Se va deschide o fereastra cu setari SEO. Poti include titlul site-ului, o descriere, cuvinte cheie.


Totodata, mai ai urmatoarele optiuni: poti alege vizibilitatea site-ului in motoarele de cautare, poti sa-ti setezi un favicon, poti adauga o imagine pentru share in Social Media si poti introduce ID-ul de la Google Analytics.Am un domeniu web. Pot sa-l conectez la site-ul meu Webinion?

Desigur! Daca ai deja un domeniu web achizitionat (ai si optiunea de a achizitiona direct prin noi domeniul dorit), e un proces usor de a-l conecta direct la site-ul tau Webinion. Poti conecta orice domeniu web pe care il detii la site-ul tau Webinion. Pentru conectare:


1. Click Publish in partea dreapta-sus a editorului tau. Daca nu te-ai inregistrat deja, ti se va cere acest lucru.

2. Selecteaza planul nostru Premium si click Continue.

3. Introdu datele de facturare si click Continue.

4. Dupa ce s-a inregistrat cu succes plata, vei fi redirectionat catre site-ul tau. In sectiunea Publish, vei avea posibilitatea sa-ti conectezi domeniul prin accesarea linkului Replace Domain.


Felicitari! Acum urmareste pasii din emailul primit de la noi pentru setarea domeniului cu DNS-urile potrivite. Daca nu te descurci, ne poti contacta oricand pentru suport.Conectarea unui domeniu existent

Pentru a conecta un domeniu existent:

1. Acceseaza sectiunea Publish (partea dreapta-sus a editorului)

2. Click pe “connect an existing domain”

3. Introdu domeniul tau (doar domeniul naked – ex. Yourdomain.com)

4. Conectarea unui domeniu existent necesita si modificari ale DNS Records.


Pentru a conecta domeniul tau la serverele noastre:

1. Acceseaza contul tau din platforma unde ti-ai inregistrat domeniul.

2. Intra in sectiunea Control Panel sau Domain Manager/ DNS Manager.

3. In sectiunea de Control Panel, va trebui sa schimbi A record si CNAME astfel:

Adauga un A record gol (@) cu valoarea 34.96.116.138

Adauga un “www” CNAME cu valoarea im-router-service.com

----------------------------------------------------------

A record - Host --> @ (empty) points to --> 34.96.116.138

CNAME - Host --> WWW points to --> im-router-service.com

----------------------------------------------------------

NU UITA sa salvezi aceste modificari!Cat timp sunt valabile site-urile pe care le construiesc in contul meu?

Site-urile construite cu Webinion sunt valabile pana cand vei decide TU sa le stergi. (asta chiar daca ele nu sunt publicate) Te poti reintoarce in contul tau Webinion oricand doresti pentru constructia sau publicarea unui site.Mi-am conectat propriul domeniu dar inca nu mi se afiseaza site-ul.

De regula, pot exista cateva motive pentru aceasta situatie:

1. Nu a trecut destul timp pentru propagarea DNS-urilor. Poate dura pana la 6-7 ore.

2. Setarile tale DNS nu sunt configurate corect. Te rugam sa verifici detaliile necesare pentru modificarea A record si CNAME.

3. Ai introdus domeniul gresit la momentul upgrade-ului. In acest caz, acceseaza editorul/ sectiunea Publish. Vei vedea domeniul conectat la site-ul tau Webinion si optiunea de schimbare “Change”. Click pe aceasta optiune pentru a schimba domeniul.eCommerce – cum pot vinde produse pe site-ul meu?

Vanzarea de produse pe site-ul Webinion se face usor si din cateva clickuri.

1. In sectiunea “Add a new section”, selectati Store.

2. Se va deschide optiunea de a accesa Dashboard-ul magazinului tau. Aici poti vedea numarul de produse dispuse la vanzare, numarul de comenzi si valoarea acestora. Fiecare produs are o serie de setari ce pot fi ajustate. In sectiunea Transfers, e absolut necesar sa introduci datele tale de facturare!

3. Momentan, magazinul tau poate fi conectat doar la un cont stripe.com Pentru a-ti crea un cont Stripe: https://dashboard.stripe.com/register

SK – inseamna secret key, PK – inseamna publishable key


SK si PK sunt folosite pentru identificarea contului tau Stripe. Odata facuta conexiunea, toate vanzarile efectuate in magazinul tau Webinion vor fi transferate direct in contul tau.


PS 1: la fiecare produs introdus in magazin, ai optiunea de a testa modul de achizitie (acceseaza linkul Test buy)

PS 2: Da, stripe.com suporta si RON/ LEI romanesti.


Cam atat! Spor la vanzari!