Setare website

Click & Edit - atat de simplu!

Cu Webinion, nu mai trebuie sa-ti bati capul cu limbaje de programare complicate sau metode drag & drop ineficiente. Noi iti punem la dispozitie o serie de teme predefinite, ce au deja o serie de caracteristici si functionalitati.

Practic, site-ul tau e construit din fasii (stripes) ce cuprind diverse elemente. Tot ce trebuie sa faci este sa combini diverse astfel de fasii si elemente, personalizandu-le (desigur) conform nevoilor tale (click & edit). Poti adauga oricate stripes paginii tale, precum si o gramada de elemente pentru a crea un design unic. Nu trebuie sa incepi de la 0 - alege una dintre temele noastre si personalizeaz-o cu fonturile, culorile, imaginile si videourile tale.Website /Pagini /Stripe (Fasie) /Item (Articol) /Elemente

Orice site creat cu Webinion are 4 nivele:

- la baza se afla Elementele

- un numar de Elemente formeaza un Articol

- mai multe Articole creeaza o Fasie (Stripe)

- si mai multe fasii combinate formeaza o Pagina.

Mai multe Pagini sunt cuprinse intr-un site, desigur. Fiecare nivel are propriul meniu si setari individuale. Ca si exemplu, o fasie:

Adaugarea unei sectiuni

Fiecare pagina a site-ului tau este asamblata din sectiuni. Poti adauga oricate sectiuni doresti. Iar pentru a face acest lucru:

1. selecteaza cea mai buna locatie a noii sectiuni si click pe butonul albastru +, precum in imaginea de mai jos:

2. selecteaza acum sectiunea dorita si alege dintre temele de design dorite.

3. click pe butonul verde + pentru a adauga sectiunea si a incepe personalizarea acesteia.Adaugarea unei pagini

Pentru adaugarea unei pagini, acceseaza Meniul din partea stanga-sus a ecranului, click pe sageata de langa Home Page si selecteaza"Add Page":

Se va deschide o noua fereastra unde ai optiunea de a adauga pagini template (precum Despre, Galerie, Blog etc) sau poti adauga o pagina goala. Click pe tipul de pagina ce doresti sa-l adaugi si completeaza numele paginii.

Fiecare pagina va avea propriile setari!

Controlul fasiilor / sectiunilor (Stripes)

La accesarea meniului cu click-stanga, ultimul rand este pentru controlul setarilor respectivei sectiuni:

Ca si regula generala, meniul iti va permite sa schimbi backgroundul, sa editezi layoutul, sa adaugi efecte si sa te "joci" cu setari ce tin de vizualul sectiunii. Iti va permite si sa adaugi elemente noi, precum slidere sau sectiuni de text. Click pe butonul Manage pentru a sterge, duplica sau schimba ordinea elementelor din sectiune / stripe.Gestionarea paginilor si a meniului

In partea stanga a toolbar-ului, vei putea vedea un meniu dropdown cu numele paginii pe care te afli. Pentru a naviga pe o alta pagina, trebuie doar sa selectezi respectiva pagina din meniu. Tot in aceeasi sectiune vei avea optiuni de a redenumi sau duplica pagina pe care lucrezi. Click pe butonul de Manage pentru a schimba ordinea paginilor, pentru clonare sau stergerea lor completa.

Aici poti alege designul meniului site-ului tau, poti sterge sau re-aranja ordinea sectiunilor sale sau pot adauga linkuri. In zona de Section, poti selecta tipul de layout dorit.

Text – Titlu, Subtitlu, Corp text

Sunt 3 tipuri de elemente text pe pagina ta: Titlu, Subtitlu si Corp text (paragraf). Pentru editare, click pe element si se va deschide un mini-meniu. Click pe Edit pentru a schimba fontul, culorile si dimensiunea.

Imagini

Pentru a adauga o imagine, click pe elementul unde doresti sa o plasezi. Apoi, acceseaza prima optiune si selecteaza fie Upload Pic sau Media Center pentru a alege una dintre imaginile din libraria noastra. Mai departe, poti edita imaginea prin Image Settings (adaugand filtre, selectand opacitatea sau facand crop)

Adaugarea sau stergerea unui element

In general, poti adauga videouri, imagini, preturi, butoane, icons, harti, linii, butoane de Social Media, zone de text, titluri si subtitluri.

Pentru adaugare element:

Pentru stergerea unui element:

Videouri

Pentru a adauga un video:

La adaugarea videoului, se va incarca un video default. Pentru a schimba acest video, click pe el pentru a deschide un meniu - selecteaza apoi Edit video. O noua fereastra se va deschide si aici ai optiunea de a adauga un video din Youtube sau Vimeo.

Atentie: introdu doar ID-ul videoului, NU intregul link! Ca si exemplu:

Din linkul www.youtube.com/watch?v=abcd, introdu doar abcdLinkuri, ancore si lightbox

Poti adauga cu usurinta linkuri pentru elementele din pagina ta (precum text si imagini). Pentru a face acest lucru, click pe elementul dorit pentru a deschide meniul. Acolo veti gasi mai multe optiuni (external url, page, anchor etc). Daca exista deja un link alocat, click Edit sau Remove Link.

Publicarea site-ului

Publicarea site-ului este foarte usoara. Pur si simplu acceseaza sectiunea Publish din partea dreapta sus a ecranului. Acolo ai mai multe optiuni: poti sa publici site-ul, poti sa-ti conectezi propriul domeniu sau chiar sa achizitionezi un domeniu nou.

Adaugarea unui cod HTML extern in site

Poti adauga HTML, CSS si JavaScript in paginile site-ului tau. Pentru a face acest lucru, click pe sectiunea unde vrei sa plasezi codul si click pe +(add element). Mai departe, selecteaza Widget / unde ai optiuni predefinite sau poti introduce propriul cod.Publicare si emailuri

Conectarea unui domeniu existent

Pentru a conecta un domeniu existent:

1. Acceseaza sectiunea Publish (partea dreapta-sus a editorului)

2. Click pe “connect an existing domain”

3. Introdu domeniul tau (doar domeniul naked – ex. Yourdomain.com)

4. Conectarea unui domeniu existent necesita si modificari ale DNS Records.


Pentru a conecta domeniul tau la serverele noastre:

1. Acceseaza contul tau din platforma unde ti-ai inregistrat domeniul.

2. Intra in sectiunea Control Panel sau Domain Manager/ DNS Manager.

3. In sectiunea de Control Panel, va trebui sa schimbi A record si CNAME astfel: adauga un A record gol (@) cu valoarea 34.96.116.138 / adauga un “www” CNAME cu valoarea im-router-service.com

----------------------------------------------------------

A record - Host --> @ (empty) points to --> 34.96.116.138

CNAME - Host --> WWW points to --> im-router-service.com

----------------------------------------------------------

NU UITA sa salvezi aceste modificari!Deschiderea unui cont de email

Orice cont premium permite deschiderea unui cont de email gratuit, cu folosirea propriului domeniu (ex. info@yourdomain.com). Pentru a face acest lucru, urmeaza acesti pasi:

1. Acceseaza zoho.com/mail si click GET STARTED.

2. Creeaza-ti adresa de email prin creare cont Zoho. Alege pachetul FREE ce iti ofera 5 conturi gratuite.

3. Verifica-ti proprietatea asupra domeniului prin modificarea inregistrarilor DNS ale domeniului. Practic, vei adauga un CNAME conform emailului primit de la Zoho.

4. Dupa setarea CNAME-ului, va trebui sa schimbi inregistrarile MX. Intai, nu uita sa stergi toate inregistrarile MX anterioare! In imaginea de mai jos sunt datele de introdus pentru MX.

Apoi, te poti inregistra in contul tau de email aici: https://www.zoho.com/mail/login.html

Crearea unui website multilanguage

Pentru a avea un website in mai multe limbi, trebuie urmati pasii de mai jos:

1. creeaza o copie a site-ului tau, prin click pe "Save a copy" (langa sectiunea Publish)

2. redenumeste site-ul (ex. Versiune Engleza)

3. tradu intregul site in limba dorita

4. publica noul site, in noua limba.

5. creeaza un nou CNAME in panoul de administrare al domeniului tau

Practic, acest lucru va crea un nou subdomeniu dedicat limbii introduse. Valoarea pentru CNAME: imxprs.herokuapp.com .

6. contacteaza-ne cu urmatoarele detalii: userul tau, versiunea curenta a site-ului (cea initiala), URL-ul din editorul noului website, denumirea CNAME-ului creat (a subdomeniului)

7. mai departe ne ocupam noi!Pot sa-mi editez site-ul dupa publicare?

Desigur! Cu Webinion, poti edita cu usurinta site-ul oricand iti doresti, chiar si dupa ce acesta e LIVE. Doar trebuie sa te loghezi in contul tau, sa faci modificarile dorite si sa dai click pe PUBLISH! Atata tot.

Diverse utile

Recuperarea parolei

Ti-ai uitat parola? Nu e nici o problema. Click pe "Forgot Password" din pagina de Login si introdu-ti adresa de email si click Send. (ai grija la Caps Lock). Un link cu resetarea parolei iti va fi trimis pe email.

Solicitarea unei returnari

Webinion are o garantie de 14 zile pentru returnarea banilor. Daca iti doresti acest lucru, te rugam sa ne contactezi la adresa de email contact@webinion.com cu aceste detalii: Userul tau si numarul de referinta # de pe factura primita.Integrarea cu Mailchimp

Daca iti doresti sa faci integrarea unui formular cu Mailchimp, urmeaza pasii:

- adauga un formular pe site-ul tau

- click pe Send

- selecteaza 'add user to a mailing list' din meniu

- click pe Configure, apoi Settings si Setup

- selecteaza Mailchimp din lista

- introdu userul tau si API key (o poti afla citind acest articol: https://mailchimp.com/help/about-api-keys/ )Redirectionare SSL

Pentru a crea o redirectionare automata de la http la https, poti introduce urmatorul cod in zona Head-tag a site-ului tau: (Setari - Pro)

<script language="JavaScript"> if(window.location.protocol != 'https:') { location.href = location.href.replace("http://", "https://"); } </script>

Si GATA :)Subdomenii

Daca doresti sa-ti conectezi domeniul la un alt site Webinion, adauga urmatoarea inregistrare in setarile DNS ale domeniului tau:

CNAME - Host --> subdomain points to --> imxprs.herokuapp.com


Odata finalizat procesul, trimite-ne pe adresa de email contact@webinion.com adresa URL a subdomeniului.Adaugarea unui widget pe site

Intra in sectiunea de Setari generale ale site-ului, click pe tab-ul de Page Widgets si adauga ce widget doresti, de la Chat, la Loader, Notificare Cookie si Share in Social Media.